xasxasin

    hakkında yazdığımız bazı tanımlar 'gereksiz' görüldüğü için çöpe giden yazar , vampir . hakkında neyin 'gereksiz' olduğuna başkasının karar vermesi konusunda düşüncelere daldığım vampir . düşünce şekli ve bana kattıkları yüzünden rahatça 'abim' olarak niteleyebileceğim vampir . abim... *
    (01.04.2006 03:27)

intihar

    ne olursa olsun , hayatı terkedip kolaya kaçmak olarak da tanımlanabilir intihar etmek. dogru veya yanlis , iyi veya kötü , yapana yarar sağlamadığı gibi meftanın arkasında kalanlar için de bir acı kaynagıdır bu olay. ne denirse densin , intiharı haklı çıkaracak şeyler bulunamaz olağanüstü durumlar haricinde. ülkesinin sırlarını açık etmemek için intihar eden bir ajanın intiharı anlaşılabilir ama terkedildiği için intihar eden bir insanı hiç bir şey haklı çıkaramaz.

    ayrıca bencilliktir intihar etmek. sadece kendi kurtuluşunu planlayıpta arkada kalacak insanları düşünmemektir. onlara daha büyük bir acı vereceğini bile bile kendi dertlerini bitirmeyi istemektir.

    korkaklıktır ayrıca. devam edecek cesareti bulamamaktır , kaçmayı seçmektir.

    deliliktir ayrıca , aklı başında bir insan kalkışmaz çünkü intihara. bazen aşk getirir bu deliliği , bazen biriken dertler , ama deliliktir sonuçta...
    (31.03.2006 15:45)

brokeback mountain

    ayrıca en iyi film ödülünün en büyük adayı olarak gösterilmesine rağmen bu ödülü 'the crash'e kaptırmıştır.
    (30.03.2006 23:33)

drina köprüsü

    ivo andriç tarafından yazılmış , tarihi® bir kitaptır.1500'lü yıllardan 1. dünya savaşı'na kadar geçen zamanda balkanların durumunu , orada yaşayan insanların yaşayışını konu alarak anlatır.kitapta yeniçeri olacak gençlerin ailelerinden nasıl alındıklarından , zalim valilerin işkencelerine , bir arada yaşayan fakat aynı dinden olmayan insanların problemlerinden , aşkına kavuşamadığı için intihar eden aşıklara kadar bir çok şey işlenmiştir.sürükleyici ve bilgilendirici bir kitaptır.
    (29.03.2006 19:20)

anarşist

    anarşi felsefesinin takipçilerine , inananlarına verilen isim.ayrıca karışıklık çıkaran insanlar içinde kullanılır.
    (29.03.2006 17:02)

seventh son of a seventh son

    dinlenmesi gereken müthiş bir iron maiden albümü.albüm aynı adlı efsaneden esinlenerek yapılmış konsept bir albümdür.
    (29.03.2006 01:17)

haşhaşiler

    1090 yılı civarında ortaya çıkmış bir tarikattır.hasan sabbah tarafından , çok uzun süren planlar ve hayaller sonucu kurulmuştur.isimlerinin kaynağı hakkında çeşitli spekülasyonlar vardır.halk arasında 'haşhaşi' ve 'haşhaşiyun' olarak bilinirken , kurucuları olan hasan sabbah onlara 'esasiyun' , yani dinin esası , temeli demeyi tercih etmiştir.çok az kişi bu tarikata fedai olarak kabul edilir ve kabul edilenlerde işkence gibi , aşırı sıkı bir eğitimden geçer.eğitimi bitirenler fedai olmaya hak kazanır.hasan sabbah tarikatındakilere kendini zaten peygamber olarak kabul ettirdiği için pek çok konuda zorluk çekmez.ancak bu yetiştirdiği elemanların ölümden bile korkmamasını sağlaması gerekmektedir.bu işi ise kurduğu şu dahiyane planla yapar:

    fedailerini yetiştirdiği ve ordugahını kurduğu alamut kalesinin gizli bir köşesinde ,eski krallardan kalma bahçeyi müthiş bir cennet ortamına çevirir , dünyanın her tarafından çok güzel kızları oraya sokup huriler gibi yetiştirir.bu bahçeyi kaledeki herkesten ama herkesten gizler.görev vermek istediği bir kaç fedaiye görevden bir süre önce onları cennete göndereceğini söyleyerek haşhaş verir.fedailer uyuyunca , tekrar uyandıkları zaman kendilerini bu gizli bahçelerde bulurlar gece vakti.müthiş eğitimli olan kızlar da onlara kendilerini cennette hissettirir ve fedailer kendini gerçekten cennette sanır.tekrar hap alıp uykuya daldıklarında ise eski yerlerine götülürler.böylece cennete gittiklerine inanan bu insanlar , arkadaşlarınıda inandırırlar ve vücutları haşhaşı özlemeye başladıkça cenneti özlediklerini sanırlar.hasan sabbah bunlara sonunda ölüm olan bir görev verir ve görev bittiği zaman öldüklerinde cennete gideceklerini söyler.fedailer ise seve seve ölüme koşarlar...

    her türlü savunmanın caydırıcılık üzerine kurulduğu bir düzende , ölüm dahil hiç bir şeyden korkmayan bu canlı hançerler etraflarına çok büyük bir korku salmıştır ve saygı görmüştür.yaptıkları en büyük suikast , dönemin en büyük ve en ünlü devlet adamı olan selçuklu başveziri nizam-ül mülk'ü öldürmeleridir.
    (29.03.2006 00:31)

jessabella

    küçüklüğümden beridir olmasını istediğim , fakat olmadığı için eksikliğini hep hissettiğim abla figürü olmuştur kısa süre içinde bu aşırı cana yakın ve tatlı insan *)burdan kucak dolusu öpücükler yolluyorum ona *)
    (28.03.2006 00:50)

iyi ki doğduk zirvesi

    mekan olarak taksim'in en uygun yer olduğunu düşündüğüm ve uzaklardan gelecek kişiler için erken yapılması gerektiğini düşündüğüm zirvedir...ne kadar erken o kadar iyi olur tahminimce , hatta kahvaltı bile düzenlenebilir topluca *)


    edit : müthiş bir zirve olmuştur ,samimi , sıcak -ben üşümedim en azından *)- ve dost ortamında geçmiştir...
    (28.03.2006 00:50)

rusya

    soğuk iklimlerinin tenleri üzerindeki etkisi sayesinde dişi popülasyonun çok güzel olduğu bir ülkedir.yazı dilinde 'kiril alfabesi'ni kullanırlar.para birimleri 'ruble'dir...
    (28.03.2006 00:49)

bir kedim bile yok

    nicki 'kedisiz' diye kısaltilebilen , hoşsohbet ve tatlı yeni vampirimiz , hoşgelmiş , diyara sefalar getirmiştir *) eğer olurda bir gün kedi alırsa , kedisini benden koruması gerekmeyeceğini bilmesini isterim , böyle de bir kıyak yapayım kendisine *
    (28.03.2006 00:48)

unutmak

    aklınızda yer etmiş olan bir şeyin , bir daha hatırlanmamak üzere hafızanızdan silinmesidir.ne kadar korkutucu gözükse de bazen yararlı bir işlemdir.bilgisayarlarımız da yaptığımız temizlikler gibi işler genellikle beynimizin unutma fonksiyonu.uzun süre kullanılmayan bilgiler kendini yok ederek hafızayı daha temiz hale getirir. ancak gerçek anlamı dışında kullanıldığı zamanlarda olur.mesela 'sevgiliyi unutmak' deyimindeki unutmak kelimesi , sevgilinin hafızadan silinmesi değil ,sadece ona karşı olan duyguların artık eskisi kadar kuvvetli olmamasıdır.
    (28.03.2006 00:47)

natuliens

    takma adı elfçede 'başlangıç' anlamına gelen , iktisat okuyan yeni vampircik.biricik kankam , hoşgelmiş *)
    (28.03.2006 00:47)

dorian

    sert ve basit bir müzik icra eden yeni nesil türk metal grubu.yaptıkları tarza nu-metal denilebilir.albümleri ise iki-üç şarkı hariç vasatı geçemeyen * bir albümdür.yine de piyasa olmak için tarzlarını değiştirmemeleri takdir edilecek bir husustur.
    (28.03.2006 00:46)

orphaned land

    ayrıca sözlerinde karanlığı veya karanlığın yaratıklarını övmektense allah'ı ve ilahi dinleri yüceltmeyi tercih ederler.müziklerini sözlerini anlayarak dinledikten sonra içinizde sanki bir insan sevgisi yeşerdiğini hissedersiniz.sözlerin ve müziğin müthiş birleşimi karşısında gözlerinizin yaşardığı anlar bile olur dinlerken...
    (28.03.2006 00:45)

sayfa: 1-2-3-4-5...-9

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.